Leen Verweij niet langer wethouderskandidaat

Leen Verweij vertelt over zijn werk aan de ChristenUnie ledendinsdag 04 mei 2010 14:57

Leen Verweij is niet langer de wethouderskandidaat van de ChristenUnie voor de nieuwe collegeperiode 2010-2014. Hij heeft dat vandaag bekendgemaakt. De belangrijkste reden is een wijziging van de portefeuille-verdeling tussen de kandidaatwethouders. De ChristenUnie beraadt zich op de ontstane situatie.

Wethouder drs. L.A. Verweij heeft met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010 bij de selectiecommissie van de ChristenUnie aangegeven, dat hij ook de komende jaren beschikbaar is als wethouder. Hij heeft daarbij als voorwaarde gesteld, dat zijn portefeuille voor een belangrijk deel ongewijzigd zou blijven. Hij voelt zich met name geroepen om zich in te zetten voor de zwakken en kwetsbaren in de samenleving. De afgelopen jaren heeft hij zich met hart en ziel voor deze portefeuille ingespannen en hij had zich erop verheugd om dit werk in en voor de gemeente Barneveld te kunnen en mogen voortzetten.

Verdeling van portefeuilles
Op woensdag 28 april jongstleden hebben de vier beoogde coalitiepartijen (SGP, CDA, Chris-tenUnie en VVD) onder andere gesproken over de portefeuilleverdeling. Toen bleek dat deze verdeling van portefeuilles voor Verweij persoonlijk geen gewenste uitkomst opleverde. 

Leen Verweij heeft zich na de coalitiebesprekingen van woensdag en donderdag jongstleden de vraag gesteld of hij met voldoende motivatie aan een nieuwe periode in het college van burgemeester en wethouders kan en wil beginnen. Hij heeft die vraag negatief beantwoord. Hij heeft daarop besloten om niet langer de wethouderskandidaat van de ChristenUnie te zijn voor een nieuwe collegeperiode. Hij heeft het besluit met pijn in het hart genomen, omdat hij de afgelopen jaren met grote inzet voor de gemeenschap van Barneveld heeft gewerkt. Ver-schillende projecten op het gebied van onderwijs, sociale zaken en welzijn & zorg zijn onder zijn bezielende leiding tot stand gekomen of in gang gezet.

Respect en dank
De ChristenUnie heeft begrip voor de persoonlijke keuze van Leen Verweij en is Verweij dankbaar voor zijn grote inzet en betrokkenheid op de Barneveldse gemeenschap en zijn niet aflatende aandacht voor jongeren en kwetsbaren in de samenleving. De ChristenUnie beraadt zich op de ontstane situatie, mede in overleg met de beoogde coalitiepartners.

Labels
Persbericht
Vereniging

« Terug

Reacties op 'Leen Verweij niet langer wethouderskandidaat'

Ard Kleijer
Geplaatst op: 04-05-2010 17:11 Quote
Leen,

Ik schrik een beetje van dit bericht. Ik weet dat jij deze beslissing met gevouwen handen hebt genomen. Ik wens jou in ieder geval rust op dit besluit toe. Graag zou ik nog eens met je willen praten, want ik heb nu een portefeuille waar jij veel van weet en die ik nog voor een groot deel moet ontdekken.

mvg Ard Kleijer
Wethouder Putten
Gerard van der Velde
Geplaatst op: 07-05-2010 10:18 Quote
Beste Leen,

Ik sluit mij graag aan bij de woorden van Ard. Jij zult niet over een dag ijs zijn gegaan met je beslissing. We kennen elkaar nu een aantal jaren en ik weet dat je heel gewetensvol met dergelijke zaken aan de slag bent geweest. Veel sterkte, rust en vrede toegewenst.
Hopelijk spreken we elkaar binnenkort.

Hartelijke groeten,

Gerard van der Velde,
ex-wethouder gemeente Elburg
Nieuw bericht