Aantal keer gelezen2

ChristenUnie vraagt naar hoeveelheid nieuwe woningen voor Garderen

donderdag 04 augustus 2005 11:09

Nieuwbouw in Garderen uit 1997, voorlopig weinig extra woningen?In 2004 is door de gemeenteraad uitgebreid gesproken over het aantal nieuwbouwwoningen in de diverse kernen van Barneveld. In een motie van 29 juni heeft de raad aangegeven meer woningen in de kleine kernen te willen. In de hoofdlijnen voor het nieuwe bestemmingsplan van Garderen wordt met de wens van de raad geen rekening gehouden. De ChristenUnie wil hier uitleg over en heeft schriftelijke vragen gesteld.

Onderstaand de tekst van de de schriftelijke vragen. Onderaan de pagina kunt u de motie Woonvisie lezen en de vragen + antwoorden over de hoofdlijnen bestemmingsplan Garderen.

Voorthuizen, 3 augustus 2005

Aan college van burgemeester en wethouders der gemeente Barneveld.

Geacht college,

Op 29 juni 2004 stemde de raad unaniem in met een motie van de ChristenUnie (zie bijlage) met betrekking tot de Woonvisie. Op vragen van onze zijde met betrekking tot de Hoofdlijnen nieuw bestemmingsplan Garderen werd van gemeentelijke zijde o.a. geantwoord dat het aantal woningen voor Garderen overeenkomt met 85 woningen maar dat de ruimtelijke capaciteit per kern en de concentratiedoelstelling uit de structuurvisie voor Garderen leidt tot ca. 60 woningen tot 2015.

Genoemde motivatie leidt ons tot de volgende vragen.

  1. Is het college bereid genoemde motie onverkort uit te voeren?
  2. Zo ja, wil het college dan voor de kleinere kernen en dus ook voor Garderen de concentratiedoelstelling uit de structuurvisie niet meer oneigenlijk gebruiken als het om de woningbehoefte in die kleinere kernen gaat?

In afwachting van uw antwoord.

Hoogachtend,

namens de ChristenUnie-fractie,
H. Geurts

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie vraagt naar hoeveelheid nieuwe woningen voor Garderen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.