Station en fietspad voor Stroe?

maandag 15 september 2003 20:06

Afgelopen donderdag 11 september in de commissie grondzaken presenteerden enkele inwoners uit Stroe zich met een mooi plan.

Arie van Oosterom verwoordde de ideeen van hun werkgroep. Onderdelen van het plan zijn onder meer een (trein)station bij Stroe, een natuurtransferium en fietspaden van Stroe naar Garderen en Kootwijkerbroek. Een van hun stellingen daarbij was: geen natuurtransferium zonder station.
Onlangs is in een zaterdagbijlage van de Barneveldse Krant is uitgebreid aandacht besteed aan de plannenmakers Arie van Oostrum en Ed Wilke uit Stroe.

Namens onze fractie heb ik allereerst de complimenten gegeven voor het vele werk dat verzet is door deze mannen. Zo is er bv overleg geweest met hotels en de kazerne in de buurt. Als fractie vinden wij het steeds meer een bijzonderheid worden als inwoners van onze gemeente verder kijken dan hun eigen belang en hun mouwen opstropen voor -in dit geval – de belangen van de inwoners van hun dorp.

Als fractie staan we zeker achter hun ideeen. Het zou prachtig zijn als het door kon gaan en we zijn ook zeker bereid om samen met hen te lobbyen bij de provinciale overheid om dit voor elkaar te krijgen.
Een van de vragen die gesteld werd aan de commissie was om 15.000 euro beschikbaar te stellen voor een haalbaarheidsonderzoek. De provincie was dan bereid om de andere 15.000 euro te betalen.

Wij zijn van mening dat het op dit moment verstandiger is om eerst een overleg met de NS aan te gaan. Pas als er een toezegging gedaan kan worden dat zij onder bepaalde voorwaarden akkoord kunnen gaan heeft het zin om geld te steken in een haalbaarheidsonderzoek. Tenslotte is er geen onderzoek nodig voor de haalbaarheid van fietspaden. Van het nut van fietspaden is iedereen allang overtuigd. De provincie is aan zet om geld te steken in de fietspaden langs de Wolweg bijvoorbeeld. Verder is al een onderzoek gaande naar het natuurtransferium bij Stroe door Arcadis. Dat wachten wij met belangstelling af.

Als de NS er ‘iets in ziet’ zijn wij met de inwoners van Stroe blij en gaan we kijken hoe we aan deze plannen verder kunnen gaan werken. Wij vinden het zeker een interessant plan.

Graag zijn we zijn bereid in te gaan op de uitnodiging tot een werkbezoek om e.e.a. eens nader te bestuderen. Daar maken we dan ook graag gebruik van. Overigens was onze fractie – naast van Essen- de enige die op de uitnodiging inging.
Binnenkort hopen we op een zaterdagmiddag op bezoek te gaan.


Maandag 15 september 2003,

Tjitske Kuiper
Labels
Fractie

« Terug

Reacties op 'Station en fietspad voor Stroe?'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.