Bloemen voor onze Scherpenzeelse buren

20-11-30 foto bloemen Scherpenzeel.jpgdinsdag 01 december 2020 21:26

Maandagavond heeft ChristenUniefractievoorzitter Lukas Scheijgrond een mooi boeket bezorgd aan het gemeentebestuur en de politiek van Scherpenzeel. Bij de overhandiging aan de voorzitter van de raadscommissie die maandag vergaderde, gaf hij ook een boodschap mee.

‘Ik begrijp de zorgen van veel Scherpenzelers over hun voorzieningen en de dorpsidentiteit. Ik kom uit een dorp van vergelijkbare grootte: Voorthuizen. Als Voorthuizenaar zie ik echter dat in ons dorp het goed gaat met de voorzieningen. We hebben een nieuw dorpshuis met bibliotheek en een redelijk nieuw zwembad. Ook hebben we een duidelijke identiteit. Christelijk en niet Christelijk gaat goed samen, er worden veel evenementen georganiseerd en mensen zijn betrokken bij het dorp. Zo hebben plaatselijk belang en de ondernemersvereniging veel leden. Die verenigingen weten ook goed de belangen van Voorthuizen naar voren te brengen bij de politiek.

Wat is voor Scherpenzeel de beste keuze voor de toekomst? Ik weet het niet. Voor Barneveld weet ik het ook niet. Maar wel heb ik gezien dat Scherpenzeel veel waarde hecht aan haar identiteit en voorzieningen. En mijn oproep zou zijn, laten we als gemeenteraden, colleges van B&W en provincie zo goed mogelijk de verschillende opties doordenken en onderbouwen. Dat leidt tot de meest toekomstbestendige uitkomst van dit proces en dat zijn we aan onze inwoners verplicht.'

Dat Scheijgrond in Scherpenzeel een bos bloemen bezorgde, kwam niet uit de lucht vallen. Tijdens een vergadering van de raadscommissie was hij daar door LB toe uitgedaagd. Hij antwoordde dat hij dat zeker wilde doen als hij een uitnodiging zou krijgen. Voor de Scherpenzeelse raadsleden Willem Schuur (PRO Scherpenzeel) en Marieke van de Beek-Lindhout (ChristenUnie) was dit reden om een uitnodiging te versturen. En die werd maandag dus beantwoord met een bos bloemen.

Labels

« Terug

Reacties op 'Bloemen voor onze Scherpenzeelse buren'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.