Verminder papierafval door over te stappen op ja-jasticker

papierbak.jpgdinsdag 19 november 2019 16:35

Tijdens de begrotingsbehandeling heeft de ChristenUnie samen met Pro’98 voorgesteld om de nee-nee-sticker te laten vervangen door een ja-jasticker. Dat betekent dat mensen die wel folders willen een sticker plakken. Het gevolg is dat mensen die geen folders willen, maar ook geen sticker plakken geen folders meer krijgen. Dit scheelt enorm veel papier afval.

Amsterdam heeft dit systeem in 2018 ingevoerd. Volgens dagblad Trouw kreeg voor die tijd 49% van de huishoudens folders door de deur en nu nog maar 19%. Per huishouden scheelt dit per jaar ongeveer 33 kilo papier. Natuurlijk is het de vraag of die getallen voor Barneveld hetzelfde zouden zijn. In dat geval zou de invoering van de ja-ja sticker per jaar zorgen voor ongeveer 200.000 kilo minder papier afval in de gemeente Barneveld. Dat is 200.00 kilo papier die niet gelezen of bekeken wordt.

Helaas heeft de motie het niet gehaald. Naast de ChristenUnie en Pro’98 stemde alleen BurgerInitiatief in met het voorstel. Onze fractie zal zich blijven inzetten voor vermindering van de afvalberg.

Labels

« Terug

Reacties op 'Verminder papierafval door over te stappen op ja-jasticker'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.