Aantal keer gelezen197

ChristenUnie deelt zorg PB Garderen over herontwikkeling de Koepel

Koepel Garderen.jpgzaterdag 25 mei 2019 14:23

ChristenUnieraadsleden Jaap van den Top en Lukas Scheijgrond hebben via schriftelijke vragen aan het college vragen gesteld over hoe inwoners betrokken zijn en worden bij de ontwikkeling van het terrein van dorpshuis de Koepel in Garderen. Dit naar aanleiding van een brief van Plaatselijk belang Garderen waarin zorgen geuit worden. Het dorpshuis zal gesloopt worden, omdat er op een andere locatie een nieuw dorpshuis gebouwd wordt. Het terrein waarop de Koepel staat, wordt dan bestemd voor woningbouw.

In de brief heeft Plaatselijk Belang aandacht gevraagd voor betrokkenheid van de inwoners bij de herontwikkeling van het terrein. Dit omdat het dorp werkt aan een nieuwe dorpsvisie waarbij veel inwoners zich betrokken zijn. Plaatselijk Belang vindt het belangrijk dat deze bewoners dan ook betrokken worden bij de ontwikkeling van deze centrale plek in Garderen. Als ChristenUnie hechten we aan dorpsvisies en invloed van inwoners op hun eigen leefomgeving.

Ook vraagt Plaatselijk Belang om voldoende parkeerplekken. In het dorp is al langer een parkeerprobleem. Overdag wordt de parkeerplaats van de Koepel veel gebruikt door bezoekers van het centrum. De afgelopen tijd is gebleken dat het moeilijk is om het parkeerprobleem op te lossen. Daarom is het wenselijk dat er na herontwikkeling veel parkeerplaatsen op deze locatie komen. Deze wens van PB Garderen was ook al opgenomen in het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie.

Natuurlijk beseffen we heel goed dat niet alles mogelijk is op deze locatie. Bij de verkoop is met van de Kolk afgesproken dat deze bestemd wordt voor woningbouw. Maar als ChristenUnie vinden we het wel passen dat daarbij de inwoners betrokken worden en dat gekeken wordt hoe de herontwikkeling kan bijdragen aan de oplossing van het parkeerprobleem in Garderen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
19-05-21 Schriftelijke vragen locatie de Koepel.pdf91,6 kBapplication/pdfdownload

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie deelt zorg PB Garderen over herontwikkeling de Koepel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.