Aantal keer gelezen31

Oproep van de ChristenUnie om gevaarlijke verkeerssituaties te melden levert zes reacties op

Dompselaer 1donderdag 25 augustus 2016 14:39

Fractie overhandigt de reacties met schriftelijke vragen aan het College.

Vijf mensen hebben gereageerd op de oproep van de ChristenUnie om gevaarlijke situaties in het verkeer te melden. Daarnaast kwam de fractie mondeling ter ore dat er ontevredenheid is over de T-splitsing op de van Dompselaerstraat met de Leeuwerikstraat. Afgelopen week vond hier nog een ongeval plaats.

Fractievoorzitter Lukas Scheijgrond en Raadscommissielid Henk Wiesenekker hebben de reacties overhandigd aan wethouder van Daalen van verkeer. Daarbij hebben ze de wethouder ook verzocht om de verkeerskundige de opdracht te geven te onderzoeken of de locaties veiliger gemaakt kunnen worden. Daarnaast hebben ze verzocht deze informatie te gebruiken bij het opstellen van het nieuwe Gemeentelijke Verkeer en Vervoerplan. Mensen die alsnog een situatie willen aandragen krijgen binnenkort de mogelijkheid om dit aan te geven bij de gemeente Barneveld. Dit kan via de website van de gemeente. Mocht iemand dit niet lukken dan kan hij/zij ook mailen naar de fractie van de ChristenUnie. De fractie geeft de reactie dan door aan het College. Het mailadres is fractie@christenunie.barneveld.nl .

De locaties die naar voren zijn gebracht zijn:

  1. Schoutenstraat ter hoogte van de Lorsweg en de Beekstraat
  2. Garderen: De T-splitsingen in het centrum
  3. Toronde Hoenderlaan-Lunterseweg
  4. Kruising Barnseweg-Wesselseweg/Drostendijk
  5. Oversteken vanaf Valkhof richting Jan Seppenplein en richting de Cotelaer
  6. T-splitsing van Dompselaerstraat-Leeuwerikstraat

De schriftelijke vragen en de uitgebreide uitleg van de situaties vindt u in de bijlage.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
16-08-24 Aanbieding locaties met schriftelijke vragen583,0 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug