Henk Wiesenekker lijsttrekker ChristenUnie Barneveld

Henk Wiesenekker
CU-Socialmediafoto
Door ChristenUnie Barneveld op 13 december 2021 om 11:53

Henk Wiesenekker lijsttrekker ChristenUnie Barneveld

Henk Wiesenekker (32) is tijdens de ledenvergadering van de Barneveldse ChristenUnie gekozen als lijsttrekker. ,,Als raadslid en politieagent kom ik veel onrecht tegen. Vaak zijn de oorzaken ingewikkeld. Samen en met Gods hulp kunnen we wat krom is weer recht buigen.´´ Wiesenekker nam in juli het stokje over van fractievoorzitter Lukas Scheijgrond, die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 als lijsttrekker fungeerde.

Tijdens de digitale ledenvergadering werden ook de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld. De ChristenUnie gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met 50 kandidaten uit alle negen dorpen van Barneveld. De titel van het verkiezingsprogramma is “Samen recht doen”. De ChristenUnie wil zich inzetten voor het klimaat, veilige dorpen en wijken en strijden tegen armoede. Wiesenekker: ,,We zijn een christelijk-sociale partij met ambitie. Met ons programma en deze lijst willen we bouwen aan een Barneveld waarin iedereen meetelt.”