Wat vindt u na vier jaar van het kunstwerk 'De Trein'?

Kunstwerk de Trein 1woensdag 23 februari 2011 17:00

En? Bent u inmiddels gewend aan het kunstwerk 'De Trein' aan de Baron van Nagellstraat? In 2007 heeft de provincie dit spraakmakende kunstwerk laten plaatsen, waarbij een link werd gelegd met de oude spoorverbinding tussen Barneveld en Nijkerk. Het object kreeg volop aandacht. De kranten stonden vol met commentaar en ook op en rond het kunstwerk werd verteld waar het op stond.

De provincie was verbaasd over de ophef en vond het een hype. Bovendien: je moet gewoon wennen aan nieuwe creaties, anders is het geen kunst. 

We zijn inmiddels bijna 4 jaar verder. De ChristenUnie is benieuwd naar uw mening over 'De Trein' Vindt u het mooi? Of vindt u het lelijk? We horen het graag. De resultaten van de peiling overhandingen we aan de lijsttrekker van de Gelderse ChristenUnie, die dit zal gebruiken bij het provinciale kunstbeleid.

Klik hier om de peiling in te vullen.

Labels
Campagne
Fractie
Gelderland
Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Wat vindt u na vier jaar van het kunstwerk 'De Trein'?'

1 2 Laatste pagina
joop
Geplaatst op: 24-02-2011 15:46 Quote
Als die ouwe roestbak nog iets zou opbrengen van wat het heeft gekost, zouden ze dat als investering kunnen gebruiken voor een nieuw station! Alsnog weg met dat ding!
jan
Geplaatst op: 24-02-2011 16:37 Quote
Ik zit op het JFC en toen ik vroeg wat een paar mensen uit mijn klas er van vonden (ze hadden het nog nooit gezien) zeiden ze dat het op een klom leek, en ik vind het er ook meer oplijken, een misvormde roestige klomp wel te verstaan.
Anton
Geplaatst op: 24-02-2011 16:41 Quote
Het kunstwerk mag van mij weg, echt niet mooi. Voor zoveel geld is er toch wel iets anders en wat sierlijker is, als dit brok ijzer. Als er zoveel geld wordt uitgegeven, dan lijkt het me beter om de inwoners er meer bij te betrekken.
Janneke
Geplaatst op: 24-02-2011 16:45 Quote
Ik word een beetje lacherig van deze discussie.
Om eerlijk te zijn dacht ik toen ik de "trein" voor het eerst zag: "wat een gekke plek voor een container?!"
Later werd me verteld dat dit kunst was.
Nou ja, weer wat geleerd.
Me er aan ergeren?! Alsjeblieft zeg! Daar ga ik mijn energie niet aan besteden, hoor.
Maar weghalen lijkt me geen goed idee. Dat kost nog meer!
een barneveldse inwoner
Geplaatst op: 24-02-2011 18:09 Quote
Als dit kunst moet heten?????Haal toch weg dat bonk roest.Ik snap niet dat dit lelijke gedrocht ooit is geplaatst.Daar gaan dus onze belastincenten heen naar kunst wat geen kunst is .Tjonge ik wil voor dat geld ook wel "kunst' 'maken.
heco
Geplaatst op: 24-02-2011 18:14 Quote
weg er mee, er zijn belangrijker dingen
R. M.
Geplaatst op: 24-02-2011 19:04 Quote
Het is voor kunstliefhebbers een mooi ding. Ik daarentegen vind het materiaal waar hij van gemaakt is oerlelijk en absoluut niet passend bij de cultuur van Barneveld. Als het kunstwerk een trein was met meer details en van ander materiaal zou het door inwoners meer gewaardeerd worden. (Die stoom is trouwens wel leuk voor de kids)
En wat is het idee achter een trein? Als het nu een verroeste kip was zou het minder negatieve reacties hebben opgeleverd. Nu kan men het onderscheiden als een heuse verroeste tractor/giertank. En terrecht!
Als er weer een kunstwerk zou worden geplaatst in Barneveld zou mijn persoon drie foto's van 3 verschillende kunstwerken in de krant zetten, zodat inwoners kunnen kiezen tussen de drie kunstwerken. Degene met de meeste stemmen kan de plaats innemen van die ROESTBAK! Het roestachtige voorwerp zou een visitekaartje van Barneveld moeten zijn. Helaas; soms draai ik mijn hoofd zo, dat het uit mijn gezichtveld is..
Tip: kijk in het vervolg eerst op www.marktplaats.nl voor een goedkoop kunstwerk i.p.v. er weer tachtigduizend euro voor uit tegeven. Dat geld kan de gemeente Barneveld heel goed gebruiken.
t.van.puurveen
Geplaatst op: 24-02-2011 19:04 Quote
verkopen dat stuk roest

@ geboren barnevelder

een kado?

dat 'kado' komt wel van de provincie af
dus wij hebben dat met zun allen betaald
weg dat ding
Wijnand
Geplaatst op: 24-02-2011 19:52 Quote
Kunst - een definitie (Wikipedia)
Kunst is dat wat gemaakt is met de vooropstaande bedoeling (één of meer van) de menselijke zintuigen én de menselijke geest te prikkelen.
maas boeve
Geplaatst op: 24-02-2011 22:37 Quote
elke keer als ik passeer erger ik mij weer .weg er mee de mensen die dit mooi vinden zullen zich bij het oud ijzerhandelaren achter op de Haselaar wel helemaal gelukkig voelen daar staat zoveel moois misschien iets voor een kunst route voor andersdenkende ! (grapje hoor)
Annemieke
Geplaatst op: 25-02-2011 16:49 Quote
Aan kunst wordt nu eenmaal veel geld besteed; soms niet geheel duidelijk waarom. Feit is dat staal best duur is, maar extra jammer als 't dan ook nog zo staat weg te roesten. Toch vind ik dat dit object niet mag worden verwijderd, want dan kost 't nog meer en dat is't niet waard. De locatie vind ik niet logisch, maar verplaatsen kost ook teveel. Eigenlijk heeft 't wel wat: want iedereen weet waar je 't over hebt en net als de stoel in Barneveld dorp is het een markant object, wat ideaal is om iemand de weg mee te kunnen wijzen.
wij
Geplaatst op: 25-02-2011 18:02 Quote
De Giertank op de foto is wel mooi..
jammer van het ding wat er achter staat
mg
Geplaatst op: 25-02-2011 18:12 Quote
Dit ding is meer kitsch dan kunst. Mijn mening is om er een vrolijker kunstwerk neer te zetten als teken van de welvaart op de Harselaar. Omdat het voorwerp verroest is, is het vooral in deze moeilijke tijd voor sommige bedrijven en mensen deprimerend.
Wim
Geplaatst op: 25-02-2011 18:23 Quote
Wat mij betreft mag hij zo snel mogelijk weg
en omdat hij steeds geld blijft kosten.
de stoom komt er niet gratis uit.
EN HIJ IS OERLELIJK.





.
Joop
Geplaatst op: 25-02-2011 20:15 Quote
Laten we AUB stoppen met het verkwisten van gemeenschapsgeld. Met het huidige kabinet van VVD, CDA en PVV kunnen we wel een paar goede bestemmingen bedenken waar het geld veeeel beter op zijn plek is.
Voorthuizen
Geplaatst op: 25-02-2011 21:08 Quote
echt pure verspilling zo'n roestbak van €80.000. Is dat niet veel beter te besteden aan ontwikkelingshulp? of die kunstenaar opsluiten?
Ank
Geplaatst op: 25-02-2011 21:16 Quote
Ik vind de trein ontzettend lelijk, en heel veel andere mensen ook. Als je dan zo nodig een kunstobject koopt, koop dan iets moois. Wie dit ding mooi vindt is echt heel dom en heeft echt geen smaak. Maar eigenlijk is dat altijd zo met kunstenaars, zelf vinden ze dat ze een genie zijn en door de maatschappij worden ze niet begrepen en voor gek verklaard. Dat was vroeger al zo (dadaïsme, futurisme, kubisme, etc.), en dat is nu nog steeds zo. En dat is niet zo vreemd, aangezien ze gewoon lelijke dingen maken in de ogen van de gewone mensen.
hendrika
Geplaatst op: 25-02-2011 22:42 Quote
Werkelijk afschuwelijk, terwijl er zoveel bezuinigd moet worden op
zorg etc. Laten we met ons allen toch nuchter zijn, wat draagt dit bij
aan de samenleving?
Paul
Geplaatst op: 26-02-2011 16:31 Quote
Het gedrocht hebben we te danken aan de Provincie. Daar weten ze van gekkigheid niet wat ze met onze belastingcentjes moeten doen. Dit instituut is totaal overbodig en een overblijfsel uit de tijd dat ons land nog een republiek was van graafschappen, hertogdommen en bisdommen. Gemeenten zijn nu door fusies zo groot gegroeid dat deze provincieverspilling er tussen uit kan. Jammer van de baantjes maar het wordt te duur ondanks vijfenveertig soorten belasting.
Norschoter
Geplaatst op: 27-02-2011 10:12 Quote
Van mij mag die weg. Nooit meer zulke domme akties doen, geldverspilling.
jacoba
Geplaatst op: 27-02-2011 11:44 Quote
voor mij is het een hoop roest ,meer zie ik er niet in!
jammer van dat vele geld ,je kan er zoveel goeds mee doen!!!
Ate Von Hes
Geplaatst op: 01-06-2022 12:06 Quote
Met trots kan ik de gemeente Barneveld dit alternatief aanbieden: Het monument tegen het zere been.
Ik denk dat dit voor alle partijen een goed en werkbaar alternatief is. zie link voor mijn ontwerp, https://www.instagram.com/p/CeObx3rI0bq/
1 2 Laatste pagina
Nieuw bericht