Aantal keer gelezen7

ChristenUnie wil duidelijkheid over budgetten Wmo

_DSC0643.JPGwoensdag 05 februari 2014 18:54

De ChristenUnie wil dat er snel duidelijkheid komt over de budgetten bij de Wmo. De Tweede Kamer zal dit voorjaar de nieuwe WMO behandelen. Hoofdlijnen van de wet zijn bekend, maar gemeenten hebben nog te weinig informatie om zorgaanbieders en cliënten hun zekerheid te geven over de begeleiding en zorg die zij volgend jaar zullen ontvangen. Dat zei Arie Slob. Hij bracht vandaag een bezoek aan Barneveld.

Arie Slob: “In Barneveld heb ik gezien dat er nog heel veel vragen zijn over de Wmo. Cliënten mogen door deze onzekerheid niet tussen wal en schip vallen. Ook komen kleine zorgorganisaties in de knel omdat er nog geen contracten afgesloten kunnen worden.  Dit is zorgelijk. De ChristenUnie heeft deze week in de Tweede Kamer gepleit voor verduidelijking van alle vragen die er zijn. Gemeenten moeten zich goed kunnen voorbereiden op de veranderingen.”

Bezoek Barneveld

Slob ging op bezoek bij huisarts Dick Kroon om te praten over bezuinigingen in de zorg. Daarbij waren onder andere wethouder Hans van Daalen, Raadslid Heimen Schuring, Directeur Teunis Ruiter van Ruiter Actief (dagbesteding) en Directeur Bram Roggeveen aanwezig. Het voorschrijven van te dure medicijnen, de heersende bureaucratie en de macht van de zorgkantoren waren belangrijke bespreekpunten.

Tijdens een lunch in de Rozerie werd verder doorgesproken over wat er allemaal op de zorg afkomt met Jan Vogel directeur van De Rozelaar en Wilma Gorissen directeur van Ons Bedrijf.

Duidelijk werd dat beide bevlogen directeuren nog al wat vragen hebben en die graag beantwoord willen zien door de politiek. Dan weten ze waar ze aan toe zijn en kunnen ze volop aan de slag.

Met die opdracht “stuurden” ze Slob terug naar Den Haag en ze kregen van hem de belofte dat de ChristenUnie ook in Den Haag zal Werken aan Welzijn.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil duidelijkheid over budgetten Wmo'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Archief > 2014 > februari