Aantal keer gelezen

Barneveldse krant: Afvalbakken voor hondenpoep

hond 1woensdag 08 oktober 2008 18:04

In de raadsvergadering van juli heeft Frits Appelman aan het college gevraagd of het niet mogelijk bij de HUP's afvalbakken te plaatsen. In de raadsvergadering van 7 oktober werd door het college toegezegd dat er 15.000 euro beschikbaar komt voor de plaatsing van afvalbakken.

De gemeente Barneveld stelt alsnog een bedrag van 15.000 euro beschikbaar voor het plaatsen van afvalbakken bij hondenuitrenplaatsen (HUP’s).

Het college van burgemeester en wethouders meldt dat het hondenpoepbeleid tussentijds is geëvalueerd en dat hondenbezitters klagen over het ontbreken van afvalbakken om zakjes met uitwerpselen in te deponeren.

,,De ambtenaar die de uitrenplaatsen controleert, heeft meerdere stapels met zakjes hondenpoep op de uitrenplaatsen gevonden”, zegt wethouder Leen Verweij. Daarom worden bij de uitrenplaatsen in totaal 33 afvalbakken geplaatst.

Deze maatregel loopt vooruit op de evaluatie van het hondenpoepbeleid, die in maart 2009 zal plaatsvinden. Het nieuwe beleid is in mei dit jaar vastgesteld door de gemeenteraad.

Het college wilde toen al alle HUP’s voorzien van een hekwerk, en afvalbakken, maar een meerderheid van de gemeenteraad ging daar niet mee akkoord.

CDA, VVD, Pro’98 en Lijst 8 wilden voorlopig alleen het toezicht op hondenbezitters intensiveren. Er werd een bedrag van 10.000 euro uitgetrokken voor aanstelling van een buitengewoon opsporingsambtenaar en aanpassing van de algemente plaatselijke verordening.

De ambtenaar controleert onder meer of hondenbezitters binnen de bebouwde kom de uitwerpselen van hun hond opruimen. Daarvoor moeten de eigenaren verplicht een zakje of schepje bij zich hebben, anders riskeren ze een boete van 60 euro.

Dit bedrag wordt ook in rekening gebracht als honden loslopen buiten de uitrenplaatsen. Wanneer de hondenpoep niet direct wordt opgeruimd, wordt een boete van 90 euro uitgedeeld.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2008 > oktober