Aantal keer gelezen6

19 maart: ga ik nu wel of niet stemmen...

LOGO: ChristenUnie Geef geloof een stem RGBdonderdag 23 januari 2014 10:05

Misschien een herkenbare vraag. Heeft mijn stem wel zin? Via de mail kwam onderstaande brief binnen van Agaath Brugman uit Kootwijkerbroek.

Heeft het wel zin..
Die gemeenteraad daar heb ik niets mee..
Toch helemaal niet belangrijk...
Of...?

Elke dag hoor je er van: Den Haag gaat al meer leggen op de schouders van de raden in steden en dorpen.

Het gaat over zorg en welzijn. Over jeugdzorg etc. Nu wordt dat allemaal nog geregeld door de landelijke overheid maar straks, in 2015 moet de gemeenteraad zelf aan de gang om een goede invulling te geven aan zorgen voor elkaar. Maar... dan wordt het juist heel belangrijk wie er 19 maart gekozen worden in de gemeenteraad van Barneveld.

Ik was een avond in het kasteel toen de ChristenUnie haar kandidaten voorstelde. Nu ken ik daar vrijwel niemand van want ik woon nog maar 4 jaar in de gemeente. Daarom interesseerde het mij bijzonder welke kennis van zaken deze mensen hebben. Van alles kwam voorbij. Mensen die verstand hebben van zorgen. Een andere kandidaat weet veel van financiën. Weer een ander werkt in het onderwijs en iemand van de politie staat op de lijst. Een kandidaat is zelf boer en weet als geen ander om te gaan met de buitengebieden. Ik word helemaal enthousiast! Als die mensen door verkiezing iets in de melk te brokkelen krijgen in Barneveld dan krijgen we het goed met elkaar. En dan nog... 

Er zijn wel 30 kandidaten. Zoveel zullen er niet in de raad gekozen worden. Maar ik hoor daar in die kostelijke omgeving van het Kasteel dat de mensen die niet in de raad komen de wel gekozen mensen gaan ondersteunen zodat deze veel meer kunnen doen.

Wat me ook bevalt is dat deze christenen nu al een goede verhouding hebben met de andere partijen. Ze zoeken samenwerking waar mogelijk. Kijk dat is wat ik zoek : samen sta je sterk!!

Daarom.. ik geloof dat ik toch maar ga stemmen. En je hebt grote kans dat mijn stem terecht komt bij de ChristenUnie.

Agaath Brugman, Kootwijkerbroek.

 

« Terug

Reacties op '19 maart: ga ik nu wel of niet stemmen...'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.