ChristenUnie fractie op bezoek bij de Rozelaar.

fotos werkbezoek Nico Drost.jpg
CU-Socialmediafoto
Door ChristenUnie Barneveld op 29 september 2023 om 14:32

ChristenUnie fractie op bezoek bij de Rozelaar.

De ChristenUnie fractie bracht gisteren een bezoek aan de Rozelaar. Hiermee lieten ze een bijzonder stukje Barneveld zien aan burgemeester Jacco van der Tak. Ook Tweede Kamerlid Nico Drost, woonachtig in Rhenen, sloot aan bij dit werkbezoek.

Directeur Miedema en diverse inwoners lieten met trots zien wat de Rozelaar in huis heeft. De Rozelaar biedt een unieke kans voor mensen met een verstandelijke beperking om maximaal deel te nemen en bij te dragen aan de samenleving. Dit is mogelijk door zelfstandig, in groepsverband samen te wonen; werk te doen wat past bij ieders talent; een restaurant – de Rozerie - midden in het dorp te runnen. Deze zinvolle dagbesteding, unieke bijdrage aan de samenleving en veilige plek om te wonen is waardevol.

De aanwezigen waren onder de indruk van dit prachtige concept. Nico Drost: “Onze Tweede Kamerfractie zet zich in voor zorgzame gemeenschappen. De Rozelaar is een prachtig voorbeeld van een gehandicaptenzorginstelling die onderdeel wordt van de samenleving hier in Barneveld. Ik ben onder de indruk van het restaurant, het kleinschalig wonen en diverse werkvoorzieningen waarmee iedereen zijn talent kan ontplooien. Prachtig!". Fractievoorzitter ChristenUnie Barneveld Henk Wiesenekker vult aan “Ook de cliënten, werknemers en bewoners van de Rozelaar leveren een unieke bijdrage aan Barneveld. Niet voor niets maakten wij ook een verkiezingsprogramma in eenvoudige taal. Heel leuk om te zien dat de Rozelaar blijft ontwikkelen en een geweldig nieuw restaurant heeft geopend!”.