Aantal keer gelezen2

‘Werkplein, sneller een baan’ Gemeenten, CWI en UWV slaan handen ineen

zaterdag 19 januari 2008 13:17

Het bedrijfsverzamelgebouw Werkplein, een samenwerkingsverband tussen het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI), uitkeringsinstantie UWV en de gemeenten Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel, is donderdag officieel geopend door cabaretier Edward Val.

De ruim honderd genodigden staan onder het genot van een kopje koffie en een gebakje rustig met elkaar te kletsen, als cabaretier Val aan zijn luidruchtige introductie begint. ,,Welkom bij het Werkplein. Alles is gratis, dus aan opkomst geen gebrek’’, roept hij en begint een liedje te spelen op zijn akoestische gitaar. ‘Werkplein, sneller een baan. Werkplein, daar kun je van op aan’, is het refrein. Daarna laat hij de rust terugkeren.

 

Na een humoristisch betoog over het Werkplein nodigt Val vijf personen uit op het podium, die iets over de samenwerking moeten uitleggen. Het gaat om Leen Verweij, wethouder van de gemeente Barneveld, wethouder Theo Manten uit Nijkerk, de Scherpenzeelse wethouder Jan van Kampen, regiomanager Marcel Tijdhof van het UWV en Jan van Vessem, districtsmanager van het CWI districtskantoor regio Oost.

,,Het Werkplein heeft een open uitstraling, waardoor er sprake is van een lagere drempel voor werkzoekenden’’, zegt Van Kampen. Van Vessem: ,,We bieden overzichtelijke dienstverlening op maat en daarom worden we zeer gewaardeerd door onze klanten. Het CWI Barneveld staat mede hierdoor op de eerste plaats van de best presterende CWI”s in Nederland.’’

Verweij legt uit dat de in het pand gevestigde organisaties werkzoekenden en werkgevers snel aan elkaar kunnen koppelen. ,,Deze samenwerking biedt veel kansen’’, vertelt Tijdhof. ,,Doordat we met verschillende partijen op één locatie zijn ondergebracht, kunnen we snel handelen.’’ Tijdhof hoopt dat Werkplein ook een bijdrage kan leveren om het zogenoemde ‘granieten bestand’ terug te dringen. Het granieten bestand bestaat uit mensen met een uitkering die veel begeleiding nodig hebben om passend werk te vinden.

De Nijkerkse wethouder Manten benadrukt dat ook van werkzoekenden iets mag worden verwacht. ,,Het is lastig om van Nijkerk naar dit pand in Barneveld te komen. Maar als je werk wilt dat verder dan 500 meter van huis is, moet je initiatief tonen door mobiel te zijn.’’ Hij geeft ook aan dat de samenwerking veel voordelen biedt voor de ondernemers in de regio. Bedrijven kunnen zich nu voor alle vragen op personeelsgebied wenden tot het ondernemersteam van het Werkplein. Naast het CWI, UWV en de gemeenten, zijn uitzendbureau Creyf’s, de Kamer van Koophandel, sociale werkvoorziening Permar en het ROC A12 gevestigd in het pand. Hiermee kan het Werkplein de klant een volledig dienstverleningspakket bieden.

 

Geheel in stijl van het Werkplein mogen werkzoekende Rob Haaxman en Wim Zwerus van werving- en selectiebedrijf PPM samen het logo onthullen. De ballonnen, die aan alle bezoekers zijn uitgedeeld, worden gelijktijdig de lucht in gelaten na de onthulling. Dan is het tijd om de opening te vieren met een drankje.

Bron + foto: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2008 > januari