Lukas Scheijgrond (fractielid)

Wie is Lukas Scheijgrond

Mijn naam is Lukas Scheijgrond. Vier jaar geleden werd ik, ondanks mijn zevende plaats op de kieslijst, gekozen in de gemeenteraad.

Als ChristenUnie hebben we best wat bereikt. Ikzelf heb er ondermeer aan mogen bijdragen dat we bereikt hebben dat er eindelijk een plek is voor de lang beloofde skatebaan, dat mensen met een minimum inkomen gespaard zijn gebleven bij de bezuinigingen en dat leegstand van winkels in Voorthuizen tegen gegaan wordt door de Albert Heijn te behouden voor het centrum. Verder ben ik, samen met Henry Buitenhuis, betrokken bij de drie decentralisaties in het sociale domein.

Alsof het allemaal niet druk genoeg was, ben ik afgelopen november getrouwd met mijn lieve Anne.  In het dagelijks leven werk ik als docent. Dat is een mooi vak, omdat je dan veel in aanraking komt met mensen. Die mensen hebben verschillende levens. Ik praat graag met de leerlingen over het leven en over wat echt waardevol is. Natuurlijk laat ik mijn geloof daar in spreken, maar ik hoor ook graag wat zij denken, waar het misschien moeilijk gaat, of wat ze hopen te bereiken. Ook het betrokken zijn bij het leren van die jongeren vind ik mooi.

Bij de komende verkiezingen zal ik weer kandidaat zijn voor de ChristenUnie. Er zijn grote uitdagingen rondom de zorg voor mensen en de begeleiding van mensen die moeilijk aan werk komen. Ik hoop het grote gebod om mijn naasten lief te hebben daarbij zo goed mogelijk in praktijk te kunnen brengen. Ik streef daarbij naar een Barneveld waarin mensen omzien naar elkaar en iedereen de kans heeft om mee te doen in de samenleving.