Druk op planning Burgtschool neemt toe

foto scholen burgtdinsdag 04 november 2008

De geplande oplevering van de Burgtschool eind 2009 is nog steeds haalbaar, hoewel de druk is toegenomen. Dat verklaarde wethouder Leen Verweij maandag tijdens de commissievergadering Samenleving in antwoord op vragen van CDA-raadslid Kees van der Werf. Verweij legde uit dat er aanvankelijk een kort geding dreigde, maar dat die procedure ,,in de loop van oktober van tafel is gegaan’’.

Het gevolg was echter dat de voor de bouw benodigde verplaatsing van de noodlokalen moest worden uitgesteld. ,,Maar de planning blijft zoals-ie is’’, benadrukte Verweij. Van der Werf wilde ook weten hoe het zit met de sportzaal die bij de scholen komt. ,,Daar wordt nog een aparte bestemmingsprocedure voor gevolgd’’, zei de wethouder.

Vertraging is niet uitgesloten. ,,Er kunnen nog bezwaren worden ingediend. Ik acht de kans niet vreselijk groot, maar vertraging daardoor is niet uit te sluiten.’’

Raadslid Ab van de Kamp van Burger Initiatief wilde weten wat ,,het opleuken’’ van het oude AZC-noodgebouw gaat kosten, nu de welstand akkoord is met een plan daarvoor. ,,Er zijn door de welstandscommissie extra eisen gesteld aan het AZC-gebouw omdat het de komende twintig jaar nog in gebruik blijft. Ik schat dat het 20.000 tot 30.000 euro extra kost’’, aldus Verweij.

Bron: Barneveldse krant

« Terug

Archief > 2008 > november