Aantal keer gelezen

Internationale school maakt FoodValley aantrekkelijk voor internationale bedrijven

nieuwbouw internationale school arnhemwoensdag 13 mei 2015 22:10

Wel of geen steun geven aan de internationale school in Arnhem? Dat wat de vraag. Vanuit oogpunt van onderwijs, is daar geen reden toe. Vanuit economisch oogpunt wel. Met de internationale school versterken we de aantrekkelijkheid van FoodValley voor internationale bedrijven. Vandaar dat de ChristenUnie uiteindelijk wel steun heeft gegeven aan de bescheiden bijdrage die gevraagd wordt. 

Hieronder de bijdrage van Wilma Heijkoop

Men zegt wel eens: Nee heb je, ja kun je krijgen. En vragen staat vrij. Wellicht heeft de internationale school in Arnhem dit ook gedacht. En terecht. Wie niet waagt, wie niet wint. Een bijdrage van ruim 50 000 euro wordt gevraagd. En de provincie doet daar nog een bedrag bij. Twee commissievergaderingen zijn geweid aan de argumenten voor en tegen. Globaal bekeken ging het in grote lijnen om provinciale en economische belangen tegenover regionale en plaatselijke belangen.

Wat gaat nu de doorslag geven?

Gaan we in de behoefte voorzien van expats van internationaal opererende bedrijven die in onze regio graag hun kinderen naar een internationale school willen laten gaan? Willen we bevorderen dat ook kinderen uit het regulier onderwijs deze school gaan bezoeken? Willen we een soort comunity bevorderen van deze families, zodat ze ervaringen aan elkaar kunnen doorgeven? Willen we een aanzuigende werking voor internationale bedrijven? Willen we een meer internationale, economische focus?

Of willen we iets anders? Waarom gaan we een bijdrage geven aan een school waar maar een enkele leerling uit gemeente Barneveld naar toe gaat en ongeveer 10 % uit de regio FoodValley? Waarom gaan we bijdragen als er regionaal en lokaal zo weinig gebruik gemaakt wordt van de internationale school? Wie weet of dit in de toekomst veel zal toenemen? Kiezen we dan voor een focus kortbij, meer regionaal en lokaal?

En als we niet bijdragen? Waar zouden we dit bedrag dan aan uit kunnen geven zodat er misschien nog veel meer mensen van kunnen profiteren? Wat heeft de meeste prioriteiten om dit gemeenschapsgeld aan uit te geven? Waarom is aan andere gemeenten, behalve Ede en Wageningen niet gevraagd om bij te dragen? Voor de ChristenUnie is dit niet duidelijk en wij zijn nog niet overtuigend of we bij moeten dragen. Wellicht kunnen we in het debat elkaar overtuigen van wat goed is voor onze Barneveldse samenleving. Want zo als ik begon, men zegt: Nee heb je, ja kun je krijgen.

Ik dank u.

 

« Terug

Reacties op 'Internationale school maakt FoodValley aantrekkelijk voor internationale bedrijven'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.