Aantal keer gelezen9

Verkiezingsleus in de praktijk brengen

CU-Actief1-breedvrijdag 09 mei 2014 18:58

Op donderdag 8 mei waren de leden van de ChristenUnie voor de algemene ledenvergadering te gast bij Ruiter Aktief. De ChristenUnie heeft zich voorgenomen om hun verkiezingsleus ‘Werken aan Welzijn’ ook direct in de praktijk te gaan brengen. Een week eerder heeft de fractie en een deel van de achterban dan ook een aantal dagen vrijwilligerswerk gedaan bij Ruiter Aktief, de winnaar van de ‘Like actie’ die de ChristenUnie tijdens de verkiezingstijd had georganiseerd. Hierbij hebben de muren van een van de ruimtes een mooi blauw kleurtje gekregen.

Na de algemene ledenvergadering heeft Teunis Ruiter een presentatie gegeven over RuiterActief en RuiterWerkt.Teunis Ruiter, directeur van RuiterActief en RuiterWerkt stimuleert mensen met een arbeidsbeperking. Zijn visie is om hen tegen gewoon loon bij te laten dragen aan de maatschappij voor dat deel wat kan. Dat andere deel is gesubsidieerd, zolang dat nog nodig is. Deze aanpak is ook nodig, vanwege de alsmaar afnemende stroom aan subsidies voor dit soort arbeid. Hij onderscheid zich daarin van de meer bekende sociale werkplaatsen in Nederland. De begeleiding werkt heel kosteneffectief, zonder in te moeten boeten op de kwaliteit. Daarbij is RuiterWerkt gericht om een jong volwassene met een lange afstand tot de arbeidsmarkt naar vermogen en stapje voor stapje te begeleiden in de richting van het reguliere arbeidsproces. Er is b.v. productie en schoonmaakwerk, maar ook een arbeidstrainingcentrum, een fietsenmakerij en surveillance & detacherings werk. Het begint met doorgroeien naar de reguliere arbeidsmarkt met een job subsidie, en dan naar de reguliere arbeid. Het is als het ware een drietrapsraket.

Er is ook een gespecialiseerde kinderopvang in het RuiterActief bedrijf, waarin kinderen vanaf 1 jaar met een meervoudig complexe beperking welkom zijn. Ook 65plussers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking zijn welkom. Het fitnesscentrum hoort er helemaal bij, want als je weinig beweegt, dan knaagt dat ook aan je persoonlijk welzijn, aldus Teunis. De Zorgboerderij De Gruttohoeve, te Stroe valt hier trouwens ook onder.

« Terug

Reacties op 'Verkiezingsleus in de praktijk brengen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.